Levtheater

Levtheater streeft ernaar zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen, en waar mogelijk met hen theater te maken vanuit die belevingswereld; hun ideeën, hun verhalen. De nadruk ligt op spelplezier en het ontdekken van de eigen spelmogelijkheden. Naast een prettige vrije tijdsbesteding heeft de theaterschool een sociale meerwaarde binnen de gemeente. Theater verbindt; geeft binding met de plek en met elkaar. Toneelspelen bevordert de sociale omgang en leert kinderen sociale vaardigheden. Ze leren zich te verplaatsen in de rol en de positie van een ander. Ze leren samenwerken, emoties delen en emoties verwerken. hun zelfvertrouwen groeit hierdoor.

Simone Hofman heeft een BA in Theatre Arts, sociaal-maatschappelijk/regie behaald aan de Universiteit in Tel Aviv. Ze heeft meer dan 18 jaar ervaring in het geven van drama/ en spellessen en regie. Naast het werk bij de grootste jeugdtheaterschool in Den Haag, waar zij mee stopt als Levtheater van start gaat, werkt zij parttime voor de Mondriaan Onderwijsgroep. Hier is zij assessor sociale vaardigheden, trainer en acting coach, en werkt ze o.a. met gedragsproblematiek.

Simone is een theatermens in hart en nieren en weet uit het niets prachtige, humorvolle en-of rakende voorstellingen te creëren. Nog belangrijker dan dat, heeft ze het vermogen om écht te luisteren naar kinderen en jongeren, te begrijpen wat zij willen zeggen en er samen met hen theater van te maken. Theater gaat over hèn, of de rollen en verhalen die zij graag willen spelen. Ze weet het ‘talent’ uit een ieder te halen en laat ze versteld staan van hun eigen kunnen.

Indien u meer wilt weten kunt u ook een kijkje nemen op onze website.

Tevens kunt u met ons in contact komen via onderstaand emailadres:

[email protected]